You are currently viewing FRIZURE S MODNIH PISTA

FRIZURE S MODNIH PISTA

Niski rep

Ova frizura viđena je na revijama modnih kuća Michael Kors, Dior, Carolina Herrera… Bio rep svezan sastrane, ukrašen dodatnim ukrasima ili isprepletenim dijelovima, ono što je zajedničko svim ovim kućama jest da je rep bio svezan vrlo nisko. Ova frizura djeluje nemarno, a vrlo trendi i najjednostavnija je za izvođenje.

Razdjeljak sa strane

Inspiriran 70-ima, razdjeljak sa strane se vraća u punom jeku. Veliki povratak doživio je na revijama modnih kuća Giambattista Vali, Rochas, Balmain… Odaberi svoj “bolji profil” i prebaci razdjeljak na tu stranu. Ako ga inače nosiš na sredini, ovo će tvojoj kosi dati dodatni volumen.

Nova punđa

Kada pričamo o punđi, tu više nema mjesta urednosti. Drugačiji, neuredniji izgled ukrašen dodacima je ono što se traži. Ovakav stil kose viđen je na revijama Chanela, Hermesa, Tom Forda i mnogih drugih.

Morski valovi

Ova frizura više nije rezervirana samo za plaže i ljeto, već se seli u jesenske outfite. Ovaj retro izgled kose postići ćeš tako da staviš malo spreja za teksturu (idealno onog s morskom soli) i preko noći ispleteš pletenicu ili se poslužiš velikim figarom kojim ćeš kosu uviti u različitim smjerovima i “zgnječiti” s malo pjene za kosu. Viđeno na revijama Anne Sui, Versace, Rodarte, Elie Saab…

Kožni ukrasi

Proenza Schouler, Fendi i Honor ukrasili su kose svojih modela trendi kožnim dodacima. Obruči za kosu i kopče za repove idealni su modni dodaci ako želiš njegovati ovaj punk-rock stil.

Čvor

Već smo zaključili da su uredne frizure ove jeseni out. Tvoja frizura mora izgledati kao da se previše zabavljaš da bi imala vremena za urednost. Inspiriraj se ovim “čvorovima” od kose Dolce & Gabbana, Isabel Marant i Vere Wang.

Priča odostraga

I dalje njegujući neuredni stil, frizure Valentina, Badgley Mischke i mnogih drugih posebno su zanimljive straga. Ne možemo ne zamijetiti ni veliki povratak “crimped” kose. Što god uradila s kosom, priča se za ovaj trend neka odvija sa stražnje strane.

Na vrhu glave

Prada, Marc Jacobs i Balenciaga nas ovom frizurom vraćaju u 60-te. Ova frizura vraća se s dodacima i malim izmjenama, koji joj daju moderan štih.

Gelirana kosa

Tko bi rekao da će kosa u jednom dijelu “zalizana” gelom (najčeše su to šiške) doživjeti svoj veliki povratak na revijama Donne Karan i Puccija? Ova frizura će ti, ako prihvatiš ovaj trend, odlično poslužiti u borbi protiv mlade, naelektrizirane kose 🙂

Koji ti se od ovih trendova najviše sviđa? Hoćeš li nositi ili već nosiš neki od njih?

Izvor