You are currently viewing Frizura koju već sada proglašavaju frizurom 2022. godine

Frizura koju već sada proglašavaju frizurom 2022. godine

Kao djeca odrasli smo na bajkama, a jedna od njih je i Rapunzel, odnosno Matovilka, koja je bila poznata po svojoj dugoj plavoj kosi. Ona je bila zatočena u visokoj kuli, a upravo njena kosa je pomogla princu da se popne do nje i spasi je. Za iduću godinu mnogi već prognoziraju kako je godina takozvane Rapunzel frizure. 

Bez brige, ipak se tu ne radi o doslovno Matovilka frizuri. Nije baš praktično da vam se kosa vuče po podu ili da uza sebe nosite torbicu u kojoj biste pospremili duge pramenove kada ste na putu. Ionako bi vam pola života trebalo kako biste postigli Rapunzel dužinu. 

Takozvana Rapunzel, odnosno Matovilka frizura, odnosi se na dugu i raskošnu frizuru koja doseže dužinu gotovo do struka. Kosa se nosi opušteno i prirodno, u nježnim valovima ili ravna, ovisno o tipu vlasi. 

Ovu frizuru možete postići na dva načina. Naravno, to je onaj brzi uz pomoć ekstenzija za kosu ili onaj prirodni koji traži puno vremena i njege. 

Kako biste na prirodni način došli do lijepe, duge i prvenstveno zdrave kose, mnogo pozornosti trebate pridodati njezi vlasi. Kako pramenovi ne bi izgledali ispucali i suhi na prvom mjestu je hidratacija.

Nakon svakog pranja obavezan je regenerator, a jednom tjednom kosu razmazite bogatom maskom. Redovit posjet frizeru je također obavezan kako bi vrhovi uvijek bili zdravi. 

Kada je boja kose u pitanju, na prvom mjestu je, očekivano, plava. No, ako ne želite doslovno pratiti ovaj hair trend, fantastično će izgledati boja meda, nježni i prirodni pramenovi ili svjetlija nijansa smeđe boje.