You are currently viewing Balayage – poslovne prilike i izazovi

Balayage – poslovne prilike i izazovi

Balayage, zahvaljujući velikoj popularnosti na Instagramu, vole svi – klijentice obožavaju raznolikost koju pruža ova koloracijska tehnika i jedinstvene mješavine nijansi, a frizeri su s balayegom dobili nove mogućnosti za iskazivanje svoje kreativnosti i znanja. No, jednostavnost održavanja balayage frizura i njihova Instagram-slava donosi za mnoge salone i nekoliko poslovnih izazova!

U nastavku otkrijte više o njima, a upoznajte i poslovne prilike koje donosi balayage te doznajte savjete za povećanje prodajnog uspjeha ove popularne koloracijske tehnike!


Balayage se svakodnevno pojavljuje u razgovorima klijentica, no znaju li one uistinu što je to?

Klijentice često misle da se balayage odnosi na određeni trendi završni izgled ili posebni efekt u kosi, a ne na posebnu koloracijsku tehniku. Za kriva očekivanja klijentica i njihovo moguće nezadovoljstvo zaslužne su i brojne Instagram-objave s varljivim opisima i digitalno obrađenim nijansama, a koje zanemaruju zahtjevnost postizanja tih zavodljivih izgleda. Zaboravljaju i na zdravlje i posebnosti kose klijentica, zaboravljaju na broj posjeta vašem salonu koji je potreban za postizanje željenih nijansi.

Klijentice biraju nijansu boje

Klijentice često misle da se balayage odnosi na određeni trendi završni izgled ili posebni efekt u kosi, a ne na posebnu koloracijsku tehniku.

Koliko često vaše balayage klijentice sjede u vašim frizerskim stolicama?

Jedan od najvažnijih razloga popularnosti balayage frizura jest sloboda koju pružaju klijenticama. Zbog savršenih prijelaza nijansi i postepenog, prirodnijeg prijelaza boje, klijentice više ne moraju svaki mjesec sjediti u salonu i bojati prirodni izrast kose. U većini slučajeva ponovno bojanje kose potrebno je tek 6 tjedana nakon posjeta salonu, a kod nekih prođe čak i nekoliko mjeseci do idućeg bojanja.

Koje su glavne poslovne prednosti balayage tehnika?

Balayage tehnike mogu se primijeniti na većini dužina i tipova kose, a to znači da jako puno klijentica na taj način može doći do željene boje ovom tehnikom. Ipak, balayage posebno oduševljava klijentice koje izbjegavaju prevelike promjene stila i radije žele dodatno istaknuti prirodne tonove svoje kose. Osim toga, balayage bojanje pruža i mnogo mogućnosti za eksperimentiranje s bojama, pogotovo za one klijentice koje vole modu, ali se ipak ne usude obojati cijelu kosu određenom intenzivnom trendi bojom. Njima se tada mogu preporučiti bojani vrhovi kose pa tako mogu isprobati željene odvažne, intenzivne nijanse.

Dodatna velika prednost i prodajna vrijednost balayage usluga je i ta da je svako bojanje iznimno personalizirano. To u očima klijentica stvara dodatnu vrijednost bojanja. Svaki je izgled u potpunosti prilagođen njima što klijenticama pruža osjećaj jedinstvenosti u svom stilu, a osim toga mogu i birati žele li dramatičniju promjenu stila ili ipak prirodniji, nježniji izgled.

Bojanje kose balayage tehnikom koloracije kose

Savršeni prijelazi mogu izgledati sasvim prirodno, no iza svakog poteza kistom stoje brojne edukacije i još brojniji sati učenja.

Balayage je i tehnika koja zahtijeva puno znanja i vještina i stoga je gotovo nemoguće postići besprijekoran izgled gledajući isključivo YouTube tutoriale, bez posjeta salonu. Savršeni prijelazi mogu izgledati sasvim prirodno, no iza svakog poteza kistom stoje brojne edukacije i još brojniji sati učenja, što svaki pokušaj stvaranja balayage frizura bez profesionalne pomoći čini gotovo sigurnim promašajem.