You are currently viewing Ako imate tanku kosu ovo su idealne frizure za vas

Ako imate tanku kosu ovo su idealne frizure za vas

A donosimo i savjete kako postići veći volumen

Bujna, gusta kosa jedan je od najpoželjnijih aspekata ljudske ljepote. Nažalost, nismo svi genetski blagoslovljeni takvom kosom, a mnoge od nas muku muče s tankom kosom koja kao da samo “visi” s glave.

Ipak i tu ima pomoći – pravi oblik frizure i pravi savjeti mogu pomoći učiniti čuda po pitanju izgleda tanke i pomalo beživotne kose. Krenimo najprije od savjeta, a zatim vam donosimo i ideje po pitanju frizura…

Ošišajte kosu za više volumena – Vi možda volite dugačku kosu, no što je duža vlas to je teža pa se gubi na punoći i volumenu u korijenu kose – a to se itekako primjećuje kod tanke, rijetke kose. Zato su puno bolja opcija srednje duge ili kraće frizure poput boba ili pixie frizure.

Nemojte odrezati šiške – kod žena manjak kose najprimjetljiviji je na vrhu tjemena, a rezanjem šiški prividno oduzimate kosu od ondje gdje je najprimjetljivije.

Ravni rez – jako slojevita kosa znači prorjeđivanje kose, odnosno manje kose u donjim slojevima prema vrhovima – a to znači da će izgledati još tanje. Zato je preporučljivije kosu odrezati u ravnim linijama. Ako želite nešto drugačije odlučite se za primjerice ukošeni bob (kraći iza. naprijed dulji) koji će dati iluziju slojeva bez gubitka na volumenu kose. Ako imate zaista veoma tanku i rijetku kosu – držite se potpuno ravno odrezanog boba. Ako već želite slojevitu frizuru – onda moraju biti sitniji i diskretniji – tekstura, a ne slojevi.

Pramenovi – prelijevanje kose iz svjetlije u tamniju pomoći će vizualno dati privid gušće kose.

Tamni korijen – nešto tamniji korijen od ostatka kose daje privid dubine i gustoće kose. Upravo zato je ombre dobra opcija za cure s tankom kosom.

Duboki razdjeljak – izbjegavajte razdjeljak na sredini – već birajte što dublji jer će davi više volumena s jedne strane, a drugu naprosto zagladite.

Šamponi i regeneratori za volumen – koristite prave proizvode za svoj tip kose, u ovom slučaju one koji daju volumen kosi.

Feniranje – kosu fenirajte s glavom (i kosom) spuštenom dolje ili pak tako da je prebacite s jedne na drugu stranu (kao veoma duboki razdjeljak) kako bi dobila više na volumenu. Kosu možete i prstima “gužvati” kod korijena i na kraju natapirati prstima.

Blagi minival – Ako ste otvoreni za druge opcije isprobajte minival – koji ne znači više sitne kovrče kao u osamdesetima. Sada se koriste širi uvijači i blaže kemikalije, no potrebno je pronaći dobar frizerski salon koji će to odraditi kako spada.

Asimetrični bob