You are currently viewing 5 stvari koje trebate znati prije nego što obojite kosu u plavo

5 stvari koje trebate znati prije nego što obojite kosu u plavo

Kada je Taylor Swift otkrila svoj izblajhani bob na naslovnici Voguea 2016. godine, neki su odmah promijenili mišljenje o njoj. Poznata po svojem bezazlenom, nevinom stilu i slatkastim frizurama, rijetko je bila doživljavana kao netko tko će pokrenuti određeni trend, piše Glamourmagazine.co.uk.

Dvije godine poslije, Taylorini uvojci vratili su se u sigurnu zonu, no apetiti mnogih za platinastoplavom kosom nisu se smanjili. Zato vam donosimo nekoliko stvari koje morate znati prije negoli se odlučite na radikalnu promjenu boje kose.

Postoji nekoliko nijansi plave

Ako ste pomislili da postoji samo jedna boja plave kose, istražite malo prije nego što se zavalite u udobnu stolicu frizerskog salona. Bitno je razmisliti o looku koji želimo postići jer u paleti je više boja, od kremastoplave do ljubičastoplatinaste. Savjetujte se sa svojim frizerom kako bi vam pomogao odabrati nijansu koja bi odgovarala tonu vaše kože.

Ovo nije brza transformacija

Pripremite se na nekoliko sati sjedenja jer je promjena boje iz neutralnih nijansi u plave uvojke dugotrajan proces. Cijeli proces može se opisati u 3 koraka:

1. Blajh se najprije nanosi na srednji dio kose, potom na korijen i zatim na vrhove.

2. Svaki pramen mora se odvojiti folijom kako bi se obojio.

3. Nakon blajha slijedi toniranje kako bi se neutraliziralo žutilo.

Za ljepotu treba trpjeti 

Iako mnogi o tome ne razmišljaju, nanošenje slojeva i slojeva blajha izravnona tjeme može biti bolno. Stoga, ako osjetite peckanje na tjemenu, to nije alergijska reakcija, nego blajh koji izbjeljuje vašu kosu. Peckanje je sastavni dio procesa koji morate proći.

Održavanje je prava muka

Prije nego što zakažete svoj termin u salonu, bilo bi dobro da kosu tretirate s puno ulja, jer blajh može zaista isušiti vašu kosu. Nakon što je obojite, kosa se može činiti pomalo slabom i oštećenom. Kako biste je nahranili, koristite mnogo regeneratora koji će joj povratiti sjaj i učiniti je ljepšom. Ako primijetite žutilo koje pokušava izaći, pojurite u obližnju drogeriju po šampone koje sadrže silver reflex. Oni će držati žutilo pod kontrolom.

Ako se poželite vratiti…

Jednostavno trebate biti strpljivi. Ako imate plavkastu kosu, možete pričekati da vaša prirodna kosa izraste. No, ako je vaša kosa tamnija, izrast će biti previše dramatičan da biste ga mogli ignorirati. Najbolje bi bilo da je postupno bojite u tamnije nijanse, a zatim pustite svoju prirodnu boju da izađe na površinu.