You are currently viewing 5 savjeta za zdravu kosu

5 savjeta za zdravu kosu

Dosadan kosa, beživotna, suha, prljava, svako ima pravo na jedan takav dan. No, ako se to događa često tada morate nešto poduzeti. Nemojte misliti kako će to sve proći samo od sebe, morate nešto poduzeti za svoju kosu dok još stignete. Pročitajte savjete koje vam nudimo i pružite svojoj kosi pravu njegu koju i zaslužuje.

Šišajte ju – ne treba vam stručnjak reći kada su vam vrhovi ispucali i kada je pravo vrijeme da ju idete šišati. Oslobodite svoju kosu, neka vrati svoj sjaj i ljepotu.

Operite ju – redovito pranje uvelike može pomoći tvojoj kosi. Odaberite proizvode koji imaju napisano “cleansing” ili “clarifying” – to znači da će isprati sve proizvode koje ste prije koristili i dati svježinu vašim vlasima.

Stavite regeneratora – regenerator će vratiti sjaj i nježnost vašoj kosi. Odaberite onaj regenerator za ošetećnu kosu ili onaj koji se koristi poslije pranja.

Smanjite toplinu – nemojte očekivati da ćete vratiti zdravlje vašoj kosi ako redovito upotrebljavate fen i peglu za kosu. Smanjite njihovu toplinu, ne moraju bit na najjačem. Isto tako uvijek stavite proizvod za zaštitu od topline prije nego krenete sušiti i peglati kosu.

Spriječi ponovno oštećenje – nakon što misija spašavanja završi, spriječite sve buduće štete tako da usvojite zdrave navike. Pazite na prehranu, na proizvode koje koristite, koliko često ih koristite. Pazite na upotrebu uređaja, toplinu.