You are currently viewing Pet načina kojima ćete ubrzati rast kose

Pet načina kojima ćete ubrzati rast kose

Kosa izraste samo dva centimetra u mjesec dana. Ako ste upravo skratili svoju kosu, a niste oduševljeni rezultatom, ova činjenica i nije baš ohrabrujuća. No, to ne znači da ne možete utjecati na brzinu njezina rasta. Zato smo mi tu – otkrit ćemo vam nekoliko trikova kojima ćete ubrzati rast kose.

Zdravo se hranite

Svi smo čuli za izreku “Ljepota dolazi iznutra”. Ova tvrdnja može se prenijeti i u beauty svijet, jer da bi nam kosa bila zdrava, mora biti zdravo i i naše tijelo. Potrudite se da vaša prehrana sadrži mnogo namirnica bogatih omega-3masnim kiselinama, poput lososa i orašastih plodova. Takva hrana jača kosu i smanjuje opadanje.

Foto: Yoann Boyer/Unsplash

Masirajte tjeme

Nije tajna da snažno tjeme rezultira snažnom kosom. Stoga masirajte tjeme barem 5 minuta dnevno da se kosa ne bi lako lomila.

Kvalitetnim proizvodima odgodite šišanje 

Iako se mnogi kunu da skraćivanje kose pospješuje njezin rast, ta se tvrdnja još davno pokazala netočnom. Ako koristimo kvalitetan šampon i regenerator, pobožno svoju kosu njegujemo hranjivim maskama i izbjegavamo alate štetne za kosu, poput pegla i uvijača, vjerojatno nećemo trebati k frizeru sljedećih šest mjeseci.

Foto: Pexels

Neka se kosa odmara

Visoki repovi i punđe mogu izazvati pucanje kose od korijena duž cijele linije glave. Zato bi bilo dobro zamijeniti visoke repove i punđe niskima. Uz to što ćemo se osjećati ugodnije jer više neće biti zatezanja i glavobolje, niskim frizurama izbjeći ćemo pucanje kose.

Ispirite kosu octom

Već i vrapci na grani znaju da je ispiranje kose hladnom vodom mnogo bolje nego toplom. No, isperemo li kosu hladnom vodom u koju smo dodali ocat, zatvorit ćemo oštećene dijelove vlasi i ona će biti mnogo sjajnija.

Izvor: kosa.hr