You are currently viewing IZBJEGAVAJTE OVE ČETIRI FRIZURE JER UNIŠTAVAJU KOSU!

IZBJEGAVAJTE OVE ČETIRI FRIZURE JER UNIŠTAVAJU KOSU!

Ako ih volite, nosite ih samo u posebnim prilikama!

Da li ste znale da vaša super slatka frizura možda baš šteti vašoj kosi? Da, baš kao što ste i pročitale! Zato predlažemo da dopustite svojoj kosi da se malo odmori i oporavi pa zato sljedeće 4 frizure izbjegavajte.

Visoki rep

Šteta: listanje, pucanje

Znamo da volite visoki konjski rep jer je najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete prljavu kosu. Ali, često nošenje visokog repa moglo bi uništiti vašu kosu više nego što to uopšte možete da zamislite. Elastične gumice su prečvrste tako da ona vremenom slabi i puca.

Uske pletenice

Šteta: listanje i slabljenje kose

Ne očekujemo da više nikad ne vežete pletenice nakon ovog teksta, ali pustite kosu da diše i živi. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korijena što je apsolutno najgora stvar koja može da vam se dogodi. Zategnute pletenice nosite samo u posebnim prilikama, a za svakodnevnu frizuru bolje je odaberite opušteniji look.

Mokra podignuta kosa

Šteta: pucanje, listanje, opadanje kose

Zamislite koliku ćete štetu izazvati ako prethodne 2 frizure napravite dok vam je mokra kosa. Mokra kosa dosta osjetljivija od suve i brže puca. Nemojte nikada vezati kosu dok je mokra. Ne vjerujete nam? Samo pogledajte svoju elastičnu gumicu sljedećeg puta kada vežete mokru kosu. Vidite svu onu kosu što je omotana oko nje? Upravo tako.

Neuredna punđa

Šteta: trenje i čupanje temena

Spavanje s punđom na glavi sačuvaće vam lijepo uređenu frizuru, ali takođe će imati velike štetne posljedice za zdravlje kose. Veoma je važno da pustite kosu dok idete u krevet, kako ne biste napravili štetu na korijenu kose. Ako ipak ne možete da spavate puštene kose – obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu!

Izvor: Wall.hr